Tampon baskı ile; düz olmayan çukur yüzeylere tampon baskı yapabilirsiniz. Bombeli veya iç büküm dış büküm yüzeylere baskı yapılabilmektedir. Çünkü tampon baskıda kullanılan silikon esnek bir maddedir. Tampon silikonu klişeden aldığı görüntüyü esnekliği sayesinde değişik yüzeylere aktarır. Bununla beraber çukur olan yerlere de tampon baskı yapılır. Mesela tabak, tepsi, kase gibi ürünlerin içine tampon baskı yapılır. Isı göstergelerinin iç kısmına, otomobillerde silecek kollarının üzerine ki bu kısım bir miktar çukur oluyor buralara da tampon baskı yapmak mümkün.
Çukur yüzeylere serigrafi baskı yapılamayacağı için tampon baskı ile ürünlerin üzerindeki yazıları, şekilleri ve desenleri basmak mümkün olur. Daha çok seramik sektöründe kullanılmaya başlayan büyük ebatlı tamponlar ile tabakların iç kısmına, kaselere, tepsilerin iç kısmına çeşitli desenler basılarak bu tür malzemelerin görünümleri güzelleştirilir. Görsel olarak güzel görünmesi için tabakların ve kaselerin içine çeşitli desenler basılır ve müşterilerin hoşlanacağı görüntüler oluşturulur. Bu da malzemelerin daha çabuk satılmasını sağlayan unsurlardan biridir.
Bu tarz çukur malzemelere tampon baskı sadece seramik sektöründe değil başka birçok alanda kullanılır. Genelde plastik malzemelerde çukur olan kısımlara da baskı yapma gereği doğmaktadır. Otomotiv sektöründe kullanılan yağ filtrelerinde sırt kısma baskı yapmak gerekir. Buradaki baskıyı yapabilmek için ortası boşaltılmış yuvarlak formlu tamponlar tercih edilmektedir. Yine mesela ısı gösterge termometrelerinde gösterge içine basılan yazılar çukur yüzeylere tampon baskı yapma gereğini ortaya çıkarmaktadır. Burada da yine yuvarlak formlu tamponlar tercih ediliyor ama tamponun büyüklüğü içine gireceği alandan bir miktar küçük olması gerekir. Tampon içine gireceği alandan daha büyük olursa baskı esnasında kenardaki yazılar deforme olacak bozulacaktır. Bu ayarlamalar yapıldıktan sonra her türlü çukur yüzeylere tampon baskı yapmak mümkün olacaktır.
Çukur yüzeylere tampon baskı yapılabildiği gibi tümsek olan yerlere de tampon baskı yapılabilmektedir. Mesela imalatını yaptığımız plastik bir ürünün üzerinde kendi logomuzu bir miktar yukarıda olacak şekilde tümsek kullanabiliriz. Ama logomuz plastik rengi ile aynı olacaktır. Farklı bir renk veya kendi renklerimizle logoyu renklendirebilmek için üzerine tampon baskı yaptırabiliriz. Bunun için logonun kalıptaki halini birebir klişe üzerine almak gerekir. Bu şayede tampon baskı ile tek renk olan logomuzu istediğimiz renkler ile göze daha hoş gelecek şekilde renklendiririz.