Bugün bizi arayın! 0533 733 61 72|bsahiner@matbaa.info

Manuel Serigrafi Baskı

//Manuel Serigrafi Baskı

Manuel Serigrafi Baskı

Hemen hemen her türlü malzeme serigrafi baskı için uygun olmaktadır. Bu baskısı yapılacak bir krem kutusu da olabilir veya cam bir su şişesi veya arkası yapışkanlı bir etiket de serigrafi baskı için uygundur. Arkası yapışkanlı opak veya şeffaf pvc etiketler serigrafi baskı tekniği ile basılabilmektedir. Eğer baskı adetleri çok olacaksa bunları tam otomatik serigrafi baskı makineleri ile basmak daha mantıklı. Baskı adetleri düşük olacaksa yarı otomatik bir makinede basılabilir. Veya bir adet numune basılacaksa bunu manuel serigrafi baskı ile halletmek en doğrusu olacaktır. Numune için makine ayarlamaya gerek yoktur çünkü.

Tam Otomatik Serigrafi Baskı Makineleri :

Tam otomatik makinelerdi kağıt, karton, arkası yapışkanlı etiket, kumaş etiket gibi düz kağıt ve kağıda benzeyen malzemeler basılabilmektedir. Yarı otomatik makinelerde; kağıt benzeri ve bunun haricinde her şekil ve büyüklükte malzemeleri basmak mümkündür. Tam ve yarı otomatik makinelerde basılamayacak malzemeler manuel tezgahlarda basılır. Bunlar krem kutuları, kapakları, ahşap oyuncaklar, çok renkli veya tek renkli plastik parçalar veya cam ürünlerine manuel serigrafi baskı yapılabilir. Adetleri çok yüksek olmayan bu gibi malzemeler manuel serigrafi için uygundur.

Neden Manuel Tezgahlar Kullanılmalı

Bunun yanında serigrafi baskı olacak her türlü parça manuel serigrafi ile basılabilir aslında. Yalnız ebatları çok büyük malzemelerin manuel basılması biraz zordur. Bunlar için büyük yarı otomatik serigrafi baskı makineleri kullanılabilir. Mesela alüminyum etiket, polikarbon etiket, arkası yapışkanlı şeffaf veya opak pvc etiketler, plastik krem kutularını kapakları manuel serigrafi ile basılabilir.

Mutlaka her serigrafi baskı atölyesinde manuel baskı tezgahı bulunmak zorundadır. Adetleri düşük işlerde çok daha pratik ve hızlı bir biçimde iş çıkarmak mümkündür. Baskıyı yapacak olan usta kalıbı makineye takıp baskıya geçmesi için çok fazla zaman harcamasına gerek yoktur. Zaten serigrafi baskı işleri ile uğraşan her eleman ilk olarak bu işi manuel tezgahlarda baskı tekniklerini görerek öğrenmiş olmalılar. Rakle basıncının ve rakle açısının baskıya ne kadar etki ettiğini, mürekkebin kıvamının nasıl ayarlanması gerektiğini, rakle çekilirken ve kalıp üzerin kaplanırken raklenin açısı ve hızının ne kadar olması gerektiği gibi hususları manuel tezgahlarda öğrenmiş olmaları gerekiyor.

By |2024-03-20T09:25:54+00:00Mart 15th, 2024|İletişim kategorisi|Manuel Serigrafi Baskı için yorumlar kapalı
Mesaj Gönder
1
Merhaba
Şahiner Serigrafi
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button